torek, september 12, 2006

Cerklje WTF?!?

Ko sem danes čekiral svoj blog, če je v zadnjem mesecu kdo spustil svoj komentar, me je v desnem zgornjem kotu zmotil pripis Cerkljam - bogu za hrbtom. Sej vem, da sem to sam zapisal, pa me vseeno moti. Kaj me je sploh prijelo, da sem to napisal? Kaj je prijelo človeka, da mi je prejšni teden, ko sem mu povedal od kje sem, odgovoril:"jeba", kljub temu, da sem bil obkrožen s samimi prebivalci Škofje Loke, ki ne velja za ravno najbolj napredno občino v Sloveniji? Če pomislim na sovaščane najdem precejšne število izobraženih, inteligentnih, svobodomiselnih ljudi, nihče od nas ni versko blazen, ne goji prikritih načrtov za izstrebitev kakšnega dela človeške rase (jest sm izjema ;)), večina je že prestopila meje naše državice, celine, oceana, ne poznam jih veliko, ki bi na poti domov v svoje avtomobilski izgovor za Hi-Fi tlačili, kakšnega izdelka naših turbo govedarjev in ostalih primerkov naše inteligence. Zakaj torej vsi vedno pomislijo na tisto pravljično: za sedmimi gorami in ..
Mogoče zato ker občina promovira le projekte tipa "naj pridelek" in "naj kmetica", podpira le drušva slovenskih kmečkih žena in konjeništvo. Ni nikoli dogodkov, ker te določeni vplivni vaščani vedno prisilijo v tišino in zapiranje pred polnočjo. Ker v sponzorirane časopise pridejo le članki tipa župan pri starejših občanih, občina gradi največji dom za starejše, v cerkvi komrni zbor xyx, našli arheološke ostanke... Ne me narobe razumet, nimam prav nič proti vsem tem stvarem. Ampak če hočemo da bo naš kraj čez 50 let, kaj več kot arheološko najdišče ali spalno naselje, brez svojega življenja, bo treba nekaj spremeniti. Zakaj toliko sposobnih mladih ljudi zgubimo zaradi bega v Ljubljano, Kranj? Zakaj v sosednji vasi rastejo podjetja, pri nas pa vsi iščemo delo 20-40 km stran? Zakaj moram po vsakem dobrem žuru čakat do poldneva, da se trezen vozim 30 km daleč domov (khmmm)?
Zato danes brišem "bogu za hrbtom" in začnem s aktivnim poizkusom spremembe. BB for mayor!!! No, najbrž bolj na repu liste, če sploh. Pomembna stvar je, da smo končno vsaj stopili na pot prevzema lokalnih vzvodov moči, prez naslanjanja na obstoječe nagnite stranke ali podporne priveske sedanje oblasti.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Naj pridek in Naj kmetica imata velik domet, kar se tiče promocije našega kraja.
Na drugi strani je pa res, da najbrž manka še kakšna stvar, ki je tukaj omenjena, morda se tudi nihče nikol ni zavzemal za kej več?

Yah0da pravi ...

... ampak mamo pa Krvavec pa lepe gorske vasice, v katerih je tut net, da pol loh blogamo :)

BB pravi ...

Točn tko, vsaj 1x na mesec ;)