ponedeljek, februar 09, 2009

Kolumna

Cerklje, Nedelja, 27.6.2004 - Akcija

Poletje, petek zvečer. Kam? V času ko se (menda) povsod dogaja, v Cerkljah ali neposredni okolici vlada mrtvilo. Kevder je zaprt (To bi bilo v ob ponudbi alternativi celo dobrodošlo, k se mi pa res ne da vsak vikend gledat iste nalite face, vaške pijance in zgube), vse ostalo je pa itak zaprt še skoraj podnevi. Preostane le še obisk oddaljenih občin in mest, ki pa seveda prinese s sabo vsem (Ok, večini. Enim so menda bile prihranjene. ) znane težave s modrimi škodljivci. Kaj torej storiti?? Ena od rešitev je, da se poskrbi za nekaj akcije v Občini. Seveda pa se pojavi problem kako?
Nekoliko sem se nalezel slovenske bolezni, katere simptomi so, da pričakujem, da bo država reševala vse moje probleme. Tukaj je v vlogi države seveda občina. Zakaj se v občini vedno najde denar za »višjo kulturo« (govorim o n-tih proslavah s pevskimi zbori, govejo musko, bednimi govori in ostalo navlako), proti kateri osebno sicer nimam nič, vendar bi mogoče ne bilo swab, če bi naš krasni župan pristavil zraven tudi zraven, kjer bi kdo celo prišel. Glede na to kako veliko se naredi za mladino ( hmmmm), bi mogoče nasi vrli svetniki (praktično vsi nad 50) iglasovali tudi kašno normalno prireditev. Glede, da se je razstava ukinila ( sej ni blo nč posebnega, sam…) bi bilo prav, da se najde kakšno nadomestilo. No ja, najbrž bo razlog ta, da nismo v volilni bazi našega župana. Aja, pa ne prispevamo v proračun. ( Zanima me če se gospodje zavedajo kdo jim plačuje plačo in kdo jim bo plačeval penzijo).
Če pa pozabimo na to, da je vsaka zakotna poljska pot pomebnejša od tega, kako koga celo prepričati, da se ne bi odselil, nam ostane še samoorganizacija. Prepričan sem da je v nas kljub vsemu dovolj moči da zorganiziramo en rescmo koncert mladih bendov. S ali brez podpore lokalnih podjetnikov ( Bi pa bila pa najbrž že zaradi dovoljenj dobrodošla pomoč). Če se nabere nekaj lokalnih bendov, katerih račun se itak izplača v pivu (ali ga računajo, al pa v pijanosti pozabijo da smo dolžni) je rizik, da se finančno ne bo izšlo dokaj nizek. V tem splošnem mrtvilu, pa obisk tudi najbrž ne bi bil tolk slab.
Torej, mogoče bo koga ta članek opogumil, da bo delil s vesolno občino kakšno dobro idejo (ok, sej vem da sem preveč obtimističen, ko mislim da tole celo kdo bere).

Viva la revolucija!

Ni komentarjev: