ponedeljek, februar 09, 2009

Manson v Puli

Pula, Torek, 23.8.2005 - Koncert Marilyn Manson v Puli - reportaža

Vsi ste že slišali za Marilyn Manson. Bivši ministrant, ki se mu je najbrž po napadu od zadaj sfedlalo in sedaj terorizira svet s svojimi grotesknimi pojavami. Nekateri pa smo imeli priložnost si ga ogledati v živo, točneje v puljski areni. Po kakih 3 urah vožnje s visokokakovostnim vozilom znane bavarske znamke, ki si ga kot je znano lahko privoščijo samo v največjih bogatijah, smo se ustavili v starodavnem mestecu, na skrajnem robu največjega jadranskega polotoka. Na poti smo spoznali vse kvalitete odličnega piva Gesser, ki ga niso hoteli nikjer zamenjati niti v razmerju 2:1, na koncu pa je šlo ženskam v nos še obnašanje kelnarce v Puli. Kart je blo še dost, cene so ble slovenske, varnostniki pa precej bolj nadležni. Resno so se šli tisto prepoved vnosa fotoaparatov, seveda pa pozabili na varstvo odvzetih. Tako smo imeli samopostrežbo zanimivih predmetov na poti vn. Nič seveda ne more ustaviti Nas, da vam ne bi posredovali nekvalitetnih fotografij, zato fotooprema danes smrdi po intimnih predelih, ah. V areni je blo precej blatno, obiskovalci pa so mli eno čudno idejo, da je lep človk namazan človk! Krneki. Koncert se je začel ob cca. 9.30 in se je ob 11.00 po intenzivnem žaganju končal. Manson je bil/so bli pričakovano groteskni, scena razmeroma zanimiva, še posebej fora z govorniškim odrom, folk je bil videti navdušen, tud men je blo kr všeč.
Torej kaj je problem? Pričakoval sem več! Scena v bistvu ni bila nič novega, bend ko si se navadil njihovega izgleda prav tako ni več ponudil kakšnega presenečenja. Folk, razen ob vsem znanim priredbam, nekako ni lih padu not. Nekak maš občutek, da bend brez reklame moralistov in verskih organizacij ne bi prilezel niti vn iz lastnega kraja, kaj šele postal znan po celem svetu! Sej ne da bi bili slabi, ampak tud nč bolši od vseh ostalih neznanih bendov, katerih komade najdeš zastonj na netu! Poleg tega mam en občutek, da pač prispevajo nekaj dolarjev kakšni levi organizaciji, ki potem dela reklamo. Pa tudi samo ura in pol se mi zdi nekoliko malo. Praktično brez pravega bisa.
Tko po koncu koncerta nisem bil ravno razočaran, lih zadovoljen pa tudi ne. Zaenkrat ga še ne bom uvrstil med najljubše bende!

Ni komentarjev: